Άρθρο: "Τους 152 βουλευτές της ΝΔ ενώνει η εντολή του λαού"

Άρθρο: "Τους 152 βουλευτές της ΝΔ ενώνει η εντολή του λαού"

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Απογευματινή"

Το μήνυμα της νέας κυβερνητικής εντολής που έλαβε από τον λαό η Νέα Δημοκρατία την 16η Σεπτεμβρίου είναι να προχωρήσει πιο γρήγορα και αποφασιστικά στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και οδηγούν στην οικοδόμηση ενός νέου κράτους πιο κοινωνικού και πιο φιλικού προς τους πολίτες. Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη η κυβέρνηση προωθεί τις μεταρρυθμίσεις στους κεντρικούς άξονες της πολιτικής της, όπως οι αλλαγές στην Παιδεία και η Αναθεώρηση του Συντάγματος, ετοιμάζεται για το Δ' ΚΠΣ και συνεχίζει μεγάλα έργα υποδομής στην περιφέρεια και εφαρμόζει μέτρα οικονομικής υποστήριξης των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων, καθώς επίσης και γενναίες φοροαπαλλαγές. Αφετέρου ανοίγει τη συζήτηση σε μια σειρά θεμάτων που πρέπει να επιλυθούν, όπως το ασφαλιστικό και η διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, όσο και αν κάποιοι τα θεωρούν ταμπού ή αντιδρούν στις όποιες αλλαγές για να μην χάσουν τα προνόμια που καταχρηστικά απολάμβαναν.

Στην σημαντική για τη χώρα και τις επόμενες γενιές αυτή πορεία ο ρόλος του βουλευτή είναι κεντρικός, καθώς λειτουργεί ως θεματοφύλακας των διαρθρωτικών αλλαγών ελέγχοντας την απαρέγκλιτη εφαρμογή τους. Επίσης αφουγκραζόμενος τις απόψεις, τους προβληματισμούς, τις ανάγκες και τις προτάσεις των πολιτών και τον αντίκτυπο που έχουν σε αυτούς οι κυβερνητικές αποφάσεις, οφείλει να τα μεταφέρει στην κυβέρνηση ώστε αντιστοίχως οι πολιτικές και αποφάσεις να προσαρμόζονται και εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου, που άλλωστε βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της ΝΔ. Ειδικά δε ο ρόλος και το καθήκον αυτό γίνονται ισχυρότερα στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, καθώς αποτελούν συνδετικό κρίκο στην αλυσίδα που δένει κυβέρνηση και κοινωνία.
Αυτό το επιβάλει ο θεσμικός του ρόλος και δεν σημαίνει πως αν εντοπίσει και υπογραμμίσει επιμέρους παραλείψεις ή και αστοχίες παίρνει αποστάσεις από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Το αντίθετο μάλιστα. Τη διαφυλάσσει, την προασπίζεται, την ενισχύει. Η ενότητα της κυβέρνησης είναι δεδομένη και ισχυρότερη από κάθε άλλα φορά, καθώς και τους 152 βουλευτές της ΝΔ ενώνει η εντολή του λαού και η βαριά ευθύνη που μας ανάθεσαν. Και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί από κανέναν την προσπάθεια δημιουργίας εσωτερικών θεμάτων στην κυβέρνηση της ΝΔ, είτε για να τοποθετήσουν τροχοπέδη στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων, είτε για να αποπροσανατολίσουν από τα βαθιά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όλες οι απόψεις των στελεχών και βουλευτών της ΝΔ, αποτελούν συνθετικές συνιστώσες -ενδεχομένως διαφορετικής αφετηρίας- που συγκλίνουν όμως όλες, στην κοινή συνισταμένη που οδηγεί σε αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και μια νέα προοπτική για τον τόπο και τις επόμενες γενιές.